Informații statistice în problema restructurării datoriilor bugetare (ANAF)
Afla cum poti fi iertat de 50% din datoriile catre ANAF
0752144327
Avem dosare deja aprobate.
Anularea perfect legala a jumatate din datoriile fiscale (OG 6/2019 si OMFP 2810/2019).
Profita acum de prelungirea termenului de notificare in vederea depunerii Planului de restructurare.
Daca doresti anularea perfect legala a pana la jumatate din datoriile fiscale existente in sold la 31 decembrie 2020, profita acum de prelungirea termenului de notificare, pana in 30 septembrie 2021, in vederea depunerii testului creditorului privat/prudent, a planului de restructurare si a celorlalte documente cerute de ANAF.
Apeleaza-ne cu celeritate pentru a-ti programa o consultatie cu unul dintre profesionistii nostri, si vei putea evita insolventa/falimentul. Colaboram si cu clienti din afara Bucurestiului.
Profita acum de prelungirea termenului de notificare in vederea depunerii Planului de restructurare.
Apeleaza-ne cu celeritate pentru a-ti programa o consultatie cu unul dintre profesionistii nostri. Scapa de datorii, si vei evita insolventa/falimentul. Colaboram si cu clienti din afara Bucurestiului.
Suna acum : 0752144327
Suntem o societate profesionala de restructurari si management, care detine in grup casa de insolventa si avocatura drept fiscal, precum si firma de contabilitate, clientul fidel putand accesa pe termen lung si aceste servicii integrate, beneficiind de un raport calitate-pret favorabil.
„Prezentăm mai jos situația centralizată la nivel național a dosarelor de restructurare a datoriillor bugetare/obligațiilor fiscale, conform datelor statistice pe care ni le-a funizat recent ANAF-ul, în baza informațiilor disponibile la data de 05 aprilie 2021:
- total Notificări privind intenția de restructurare a datoriilor fiscale depuse – 2.033;
- total Cereri/Planuri de restructurare a datoriilor fiscale depuse – 235;
- total Decizii de soluționare a cererilor de restructurare depuse – 213, din care:
- 179 Decizii de aprobare a Planurilor/Cererilor de restructurare depuse;
- 34 Decizii de respingere a Planurilor/Cererilor de restructurare depuse;
- 22 Cereri de restructurare în curs de soluționare.
Raportat la numărul cererilor de restructurare depuse şi soluționate, procentul de peste 80% Planuri de restructurare admise poate părea încurajator pentru contribuabil, dar, având în vedere numărul (foarte) mic de Cereri/Planuri de restructurare depuse, trebuie găsite rapid soluții pentru a face efectivă accesarea facilităților fiscale instituite de OGR 6/2019, amânarea sine die a termenelor de notificare/depunere nefiind una viabilă.
În opinia noastră, un aspect deosebit de îngrijorător revelat de aceste inormații statistice este faptul că doar 12% din totalul de 2.033 de societăti debitoare s-au „încumetat’’ să depună un Plan de restructurare, recunoscându-şi de facto starea de insolvabilitate/incapacitate de plată/insolvență/faliment, beneficiile Notificării intenției de restructurare părând un instrument folosit în disperare de cauză pentru a amâna o decizie radicală în acest sens, dar predictibilă.
Coroborând propriile alegații şi propuneri de lege ferenda din precedentul articol cu datele statistice precitate, putem conchide că primele au fost deplin justificate.
Revenim, aşadar, cu recomandările noastre anterioare (în calitate de profesionişti în restructurări şi insolvențe) către specialiştii din Finanțe de a solicita amendarea prevederilor legale referitoare la neîndeplinirea condițiilor eşalonării la plată şi la definirea activelor indispensabile, în vederea măririi numărului de contribuabili cărora li se acordă o şansă de redresare/viabilizare, în spiritul Directivei europene privind restructurarea şi al Legii insolvenței.”